Managed Services

Als ondernemer neem je je IT natuurlijk serieus en weet je dat IT een belangrijke bijdrage kan leveren aan de groei van je onderneming. Je wilt dat je netwerk stabiel, up-to-date, flexibel en bovenal veilig is en blijft onder alle omstandigheden. Liefst zonder al te veel inspanning en kosten. Je bent liever bezig met ondernemen.

Dan is Assign de aangewezen partner voor je automatisering! Op basis van deskundigheid, ervaring en betrokkenheid denken we mee, maar vooral vooruit. We geven je advies over- en leveren diensten en producten voor beheer, duurzaamheid, data security, back-up, virtualisatie, cloud, servers en werkstations. Assign levert de kwaliteit waar je naar op zoek bent tegen vaste tarieven. Geen verrassingen achteraf. En onze oplossingen werken vaak ook nog eens kostenbesparend. Zo blijft je ICT-budget altijd op orde!

Ontzorgen

We bieden een breed pakket aan diensten en producten waarmee we onze klanten ontzorgen op het gebied van hun automatisering. Denk daarbij bijvoorbeeld aan netwerkbeheer, data security, back-up, virtualisatie, cloud, servers, consultancy, duurzaamheid en werkstations. Door middel van pro-actieve monitoring zorgen wij ervoor dat je systemen constant in de gaten worden gehouden. Als we denken dat er iets gaat gebeuren, grijpen we snel en adequaat in. In de meeste gevallen nog voordat er echt iets gebeurt en er dus geen kostbare werktijd verloren gaat.

Betrokken

Maar Assign richt zich niet alleen op ondersteuning. Ook passen we je ICT-omgeving voortdurend aan met het oog op actuele en toekomstige ontwikkelingen. Op basis van onze deskundigheid, ervaring en betrokkenheid denken we mee, maar vooral vooruit. Korte lijnen zorgen ervoor dat we er bovenop zitten en snel kunnen schakelen. Wij zijn als het ware je IT-collega buiten de deur, die ook regelmatig op locatie aanwezig is. Zo weten we wat er speelt binnen je onderneming op ICT-gebied en kunnen daardoor efficiënte en vaak innovatieve oplossingen bieden. Natuurlijk houden we je ook op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Binnen budget

En dan bieden wij onze diensten ook nog eens aan tegen zeer redelijke, vaste tarieven. Geen verrassingen achteraf. Beter nog: onze oplossingen zijn vaak ook nog eens kostenbesparend. Zo blijft het ICT-budget altijd op orde!

Onze Services

Weet u op elk moment waar data van uw IT-gebruikers zich bevindt? Worden applicaties zowel intern als extern conform en veilig gebruikt? De nadruk in IT verschuift steeds meer naar de eindgebruiker, die steeds mobieler is. Toch gebeuren bij vele bedrijven het beheer en de software-updates van de werkposten nog manueel en inefficiënt, met alle gevolgen van dien. Assign stroomlijnt het beheer van uw werkposten en helpt uw gebruikers efficiënter, veiliger en productiever te werken.

Problemen aanpakken als ze zich stellen, is zorgen voor problemen.

Als een virus uitbreekt of malware uw systemen vertraagt, is het al te laat. Wanneer applicaties en systemen niet goed werken of data niet beschikbaar is, loopt de mailbox van de IT-afdeling of verantwoordelijke al snel vol met klachten. Bij een reactieve aanpak lopen de kosten van het desktopbeheer snel op, recht evenredig met de ergernis van de eindgebruiker.

De behoeftes van uw gebruikers, applicaties en uw bedrijf in kaart.

Optimalisatie van uw desktopbeheer begint met een analyse van de huidige en gewenste situatie. Zo bekijken we niet enkel wat de noden zijn van de applicaties, we gaan ook na wat de noden van de gebruikers zijn en op welke manier ze toegang nodig hebben tot applicaties en data. Uiteraard nemen we ook de strategische noden van uw organisatie onder de loep op het vlak van mobiliteit, continuïteit en flexibiliteit.

Naar een betere beheerde en gecentraliseerde omgeving.

Op basis van onze analyse en expertise stellen we u vervolgens de beste oplossing voor. Bij een proactief beheerde oplossing (‘managed workplace’), nemen wij het beheer van de werkposten vanop afstand over en houden we uw systemen veilig en performant. Bij problemen kunnen we via onze direct service schermen van gebruikers waar nodig overnemen.

Uw bedrijf kan ook kiezen voor een gecentraliseerde desktopomgeving. Het gaat om een gedeeld centraal systeem waar applicaties aan de gebruikers beschikbaar worden gesteld. Die oplossing kan zowel via een platform in de cloud als on premise worden opgezet en beheerd. Het voordeel van zogenaamde thin clients , als toestel bij de eindgebruiker, is dat ze goedkoper zijn, weinig of geen onderhoud vereisen en dat ze veiliger zijn, omdat gebruikers zelf geen software kunnen installeren.

Vandaag staat de productiviteit van uw onderneming voorop. Verhoog ze door een efficiënt beheer van de werkposten.

Hoe kunt u minder uitgeven aan hardware en toch een hogere beschikbaarheid nastreven? Servervirtualisatie is een kostenefficiënte oplossing en een toekomstgerichte investering.

Hoe schaalbaarheid en continuïteit verzoenen

Hoe kan je als bedrijf vandaag het best ervoor zorgen dat servers altijd beschikbaar en performant zijn? Bedrijven gebruiken fysieke servers voor belangrijke services en applicaties. Wanneer die niet of niet optimaal beschikbaar zijn, heeft dat meteen een grote impact op de bedrijfswerking.

Lost het fysiek ontdubbelen van uw systemen alles op? Als de ene hardware wegvalt, vallen systemen terug op een dubbel van die hardware tot de andere hardware vervangen is. Het probleem is dan wel gedeeltelijk opgelost, maar elke bedrijfsapplicatie blijft toch sterk afhankelijk van de onderliggende hardware. Bovendien brengt meer hardware ook meer kosten met zich mee.

Weet u overigens welke rekenkracht, geheugen én opslagcapaciteit u over een jaar zal nodig hebben? Voor bedrijven met groeiplannen is het voortdurend overdimensioneren van hardwarecapaciteit niet alleen duur, maar ook bijzonder inefficiënt.

Meer doen met minder door servervirtualisatie

De oplossing van de geschetste uitdagingen ligt in het virtualiseren van de serveromgeving. Meer doen met minder wordt zo werkelijkheid.

Concreet
 • Verschillende virtuele servers worden samengebracht op een fysieke server en benutten zo de rekenkracht en het geheugen optimaal.
 • In een gevirtualiseerde omgeving kan dankzij shared storage de opslagcapaciteit optimaal benut worden door verschillende fysieke servers.
 • Storage replicatie biedt een redundante oplossing voor uw opslag.
 • Bestaande hardware kan waar mogelijk en verantwoord ‘herbruikt’ worden.
 • Uw bestaande server kan gevirtualiseerd worden of migreren naar een nieuw besturingssysteem en applicatieversie.
 • Nieuwe installaties worden hardware-onafhankelijk en hardware veranderen heeft geen impact op de business.
Conclusie

Veel is mogelijk. Correct inschatten hoe kritiek ieder onderdeel van uw IT-omgeving is en wat uw ambities zijn als onderneming, zijn voor ons de startpunten. Enkel zo kunnen we de ideale optimalisatie uitwerken die een hogere beschikbaarheid garandeert, meer continuïteit biedt en in totaal minder kost.

Wat is uw onderneming nog zonder uw data? Doorheen de jaren is uw bedrijfsnetwerk misschien sterk gegroeid. Weet u eigenlijk wel waar al uw gegevens staan en of ze beveiligd zijn? Want het angstzweet breekt bij heel wat ondernemers uit als ze denken aan horrorscenario’s als brand, waterschade of een langdurige stroompanne…. Een uitgekiende strategie voor back-up van àl uw data is daarom geen overbodige luxe.

Datacentralisatie en back-upstrategie

Een eerste belangrijke opdracht bestaat erin om alle data in kaart te brengen en waar nodig te centraliseren. Ook de performantie van het netwerk dient vlekkeloos aan te sluiten op de noden van uw organisatie.

Uw back-upstrategie bepaalt welke gegevens u op welke manier back-upt. Bij het definiëren van uw strategie stellen we samen met u een aantal belangrijke vragen. Worden al uw medewerkers technisch werkloos na een probleem met IT? En hoelang? Wat met alle gegevens van de voorbije uren, dag of zelfs week? Hoe afhankelijk zijn externe bedrijven en klanten van het blijven functioneren van uw applicaties? Of moet downtime voor kritieke applicaties helemaal vermeden worden?

Back-up en back-upreplicatie zorgen voor gemoedsrust

Afhankelijk van de applicaties, de maximaal toegestane downtime en het potentiële verlies van data wordt een strategie gekozen en vertaald in een concrete back-upoplossing. Met onze Managed Back-up, al dan niet met replicatie naar het Assign-datacenter, dekt Assign al uw noden af. Dagelijkse monitoring van uw back-upstrategie gebeurt via de permanente monitoring die we aanbieden.

Mogelijke back-upscenario’s zijn:

 • lokale backup-to-disk en een uitgeschreven en geteste recovery-procedure
 • lokale back-up van een virtuele omgeving
 • replicatie naar een externe locatie
 • replicatie van de back-up op een andere locatie

Hoewel data ontzettend belangrijk is voor uw onderneming, stellen we bij veel bedrijven vast dat die verspreid is en dat de back-up tekortschiet of te lang duurt. Een doordachte set-up en strategie zal veel leed voorkomen.

Verhoog de productiviteit van uw medewerkers door hen toegang te geven tot een performant en veilig netwerk.

Het netwerk staat onder druk

“Het netwerk wordt te traag”, is een vaak voorkomende klacht. Alleen is het voor vele bedrijven moeilijk te achterhalen wat de concrete oorzaak van die vertraging is. Is er een virus actief dat het netwerk belast? Vraagt de verwerking van spam onnodig veel bandbreedte? Presteert een specifieke switch ondermaats? Hebben back-up en of storagereplicatie te veel invloed op uw productienetwerk?

De snelheid en veiligheid van het netwerk heeft een grote invloed op de algemene productiviteit en tevredenheid van de medewerkers en kan een impact hebben op de continuïteit van uw bedrijf. De lat wordt ook steeds hoger gelegd. Voldoet uw netwerk aan de eisen of zijn een optimalisatie of bijkomende investeringen aan de orde?

Een beheerde oplossing biedt meer snelheid, veiligheid en uptime

Een eerste stap in de oplossing is het inzetten van netwerkmonitoring met behulp van managed switches. Die geven u inzicht in de datastromen op uw intern netwerk en signaleren wanneer bepaalde onderdelen ondermaats presteren. Managed switches en firewalls beschikken over functies die ontdubbeling en redundantie over verschillende toestellen mogelijk maken, waardoor uw netwerk maximale uptime heeft. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over netwerkcrashes of storingen in de verbinding.

Omdat virussen en spam een belasting én een bedreiging vormen voor uw netwerk, moet u de beste antispam- en antivirusoplossing inzetten. Bij Managed Antivirus en Managed Antispam houden we ongewenste mails al tegen nog voor ze op uw mailserver terechtkomen. Via Managed Services zorgen we ervoor dat uw systemen veilig blijven door er de nieuwste updates en patches op te installeren.

Ook de toegang tot uw netwerk is een cruciaal element in een veilige werking: afdoende authenticatie en een uitgewerkte policy voor paswoorden zijn niet optioneel, maar noodzakelijk.

Bent u er klaar voor?

Assign heeft een uitgebreide Audit uitgewerkt die de mogelijke zwakheden in uw IT-beveiliging meteen blootlegt. Het is de ideale basis om de juiste investeringen in uw IT-beveiliging te plannen. Typische oplossingen voor uw netwerk zijn: secure gateway, enterprise LAN of WLAN, routing/switching/MPLS, VPN, authenticatie, WAN-optimalisatie,..

Green IT

Green IT – heeft tot doel om ook door middel van de automatisering van je bedrijf rekening te houden met het milieu. Deze dienstverlening en advisering behoort vanzelfsprekend ook tot de activiteiten van Assign. Duurzaamheid zit immers in ons bedrijf gebakken. Er zijn verschillende manieren om ook binnen de automatisering van je bedrijf met een paar handige ingrepen het milieu te sparen. En het levert nog op ook! Goedkoper, zuiniger en minder belasting voor het milieu. Een win-win situatie dus. Het is dus de moeite waard om je ICT-omgeving eens onder de loep te (laten) nemen. Wij geven je hier graag advies over en maken het met onze dienstverlening op dit gebied ook nog eens echt mogelijk.

Minder schadelijk en energiezuinig

Je kan bijvoorbeeld kiezen voor producten die met minder schadelijke stoffen geproduceerd zijn. En er zijn natuurlijk ook producten die minder energie verbruiken. Denk eens aan het vervangen van oude monitoren: daarmee kan je tot wel 70% energie besparen!

Virtualisatie servers

Ook hebben we veel ervaring met het virtualiseren van jouw serveromgeving. Hiermee kunnen een grote hoeveelheid fysieke servers worden teruggebracht tot slechts een paar virtuele servers. Zo bespaar je op veel fronten: minder hardware nodig, minder ruimte nodig en minder energieverbruik. Bovendien wordt zo’n virtuele omgeving altijd redundant uitgevoerd, waardoor storingen bijna niet meer kunnen voorkomen.

De voordelen op een rij
 • Virtualisatie servers: minder hardware, ruimte en energie nodig
 • Zuinige hardware op de werkplek
 • Levert directe besparing op: energie en geld
 • In een virtuele omgeving vrijwel geen storingen
 • Ook het milieu is de grote winnaar

Onze Partners